INGRIJIREA TENULUI GRAS/ACNEIC ȘI SENSIBIL

makeup

29 august 2018

Niciun comentariu

Home Makeup

INGRIJIREA TENULUI GRAS/ACNEIC ȘI SENSIBIL

Stiu foarte bine ce înseamnă să ai un ten gras cu acnee, care pe deasupra mai e și sensibil. Am trecut prin asta timp de câțiva ani, în perioada adolescenței – perioadă în care nu se găsea mare lucru în materie de produse de îngrijire. Iar o consultație la dermatolog pentru un adolescent cu coșuri era considerată un moft sau o aberație.

Însă acneea poate contribui puternic la scăderea încrederii în sine. În adolescență și nu numai. De aceea este foarte important să investim în îngrijirea tenului cu probleme. Căutați un dermatolog în care să aveți încredere, urmați tratamentul sau schimbările de stil de viață propuse de acesta, dacă e cazul.

Dacă sunteți părintele unei adolescente / unui adolescent cu ten acneic, ajutați-o/-l. Mergeți împreuna la dermatolog, căutați produse care să o/îl ajute. Nu interziceți fetelor să folosească produse de machiaj pentru camuflarea imperfecțiunilor de teamă că ar fi prea tânără pentru a se machia. Ajutați-o să obțină un look natural, purtabil la școală, care să-i redea încredere în propria imagine.

1.DEMACHIERE

În cazul tuturor tipurilor de ten, dar mai ales al celor sensibile și cu probleme, demachiantul trebuie să fie delicat și eficient. Recomand folosirea gelurilor de față, cu apă călduță. Apa caldă va deschide ușor porii, ajutând la eliminarea impurităților din profunzime.

Alegeți produse delicate, căutați formule soap-free și/sau cu indicația « păstrează bariera naturală a pielii »

Le recomand pe cele de la Paula’s Choice și Uriage :

1
2

2.HIDRATARE

Hidratați-vă corespunzător tenul. Căutați acele formule ușoare, oil-free, special destinate tenurilor grase și acneice. Acestea conțin ingrediente de îngrijire și tratare a problemelor (agenți de matifiere care absorb excesul de sebum, exfolianți care eliberează și, în timp, diminueaza porii, ingrediente de calmare, etc.).

MAC Oil Control Lotion – ameliorează pe loc aspectul tenului, matifiază și hidratează în același timp. O textură light și super-fresh, care se poate folosi dimineața, dar și seara ca tratament.

Gama HYSEAC, în special Hyseac K18 – cu gama Hyseac, special destinată tenurilor grase/acneice, Uriage sunt/e? pe primul loc la produsele prescrise de medicii dermatologi în Franța.

3.EXFOLIERE

Exfolierea este importantă pentru orice tip de ten și în special pentru cel gras. Excesul de celule moarte împreună cu excesul de sebum va duce la blocarea porilor, astfel va fi favorizată formarea punctelor negre și a comedoanelor.

Alegeți exfolianți chimici (care conțin anumiți acizi) și nu mecanici (cu particule abrazive) – ele pot irita pielea. Noua generație de exfolianți conțin ingrediente precum acidul salicilic, un exfoliant delicat și eficient.

Exfolierea corespunzătoare va crește eficiența produselor de îngrijire. Un ten eliberat de celulele moarte și impuritățile din profunzime va absorbi mai eficient ingredientele active din produsele de ingrijire.

O metodă simplă și naturală de exfoliere este cea cu abur de ceai de mușețel (mușețelul are beneficii antiseptice, cicatrizante, calmante). Faceți un ceai concentrat (4-5 pliculețe la un litru de apă) și lăsați-l să se răcească. Aburul trebuie să fie cald, nu fierbinte. Stați câteva minute cu fața deasupra recipientului (puteți folosi un prosop). Ștergeți fața cu un prosop curat și uscat.

4. PROTECȚIE SOLARĂ

Protecția solară este foarte importantă pentru prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, evitarea apariției depigmentărilor. La fel ca pentru hidratare, alegeți produsele special destinate tenurilor grase, cu formule oil-free, matifiante.

a

Recomand MAC Face Protect Lotion SPF 50

b

Paula’s Choice Ultra-Sheer Daily Defense

5. MACHIAJ

Alegeți fonduri de ten care completează îngrijirea tenului gras și sensibil. Formule oil-free, matifiante, sau care conțin substanțe exfoliante.

Produsele de machiaj dermato-cosmetice (Vichy Dermablend, de exemplu) pot fi eficiente și extrem de bine tolerate, însă majoritatea oferă extrem de puține nuanțe. În plus, farmaciile nu oferă condiții pentru încercarea produselor pe față, așa că aveți șanse mari de a cumpăra o culoare sau o nuanță care nu vi se potrivește.

Preferați un fond de ten care oferă o acoperire construibilă, astfel veți putea adapta acoperirea în funcție de zonele cu probleme și veți obține un rezultat mai natural.

Găsiți recomandările mele pentru machiajul tenurilor sensibile și cu probleme aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *